GR EN DE
logo
ποιοτικά προϊόντα από την

ΑΓΡΟΤΥΠ

Όραμα μας είναι να προσφέρουμε εκλεκτά και ποιοτικά προϊόντα της μάνας γης επιλεγμένα με αυστηρές προδιαγραφές ώστε να συμβάλλουμε καθημερινά στην σωστή διατροφή της ελληνικής και όχι μόνο οικογένειας..

slider_img05
back-to-top
img
Σχετικά με μας

Καλωσήλθατε, μάθετε πόσο σχολαστικά επιλέγουμε τις πρώτες ύλες μας

Πιστοποιημένες διαδικασίες και εμπειρία 40 ετών συντελούν στην συλλογή επιλεγμένων πρώτων υλών. Οι άνθρωποί μας με μεράκι και πρακτικές διαδικασίες εξασφαλίζουν τα καλύτερα για το Ελληνικό και όχι μόνο τραπέζι, το δικό σας!.

img
100% Φυσικά

Ελέγχουμε όλα τα γεωργικά στάδια παραγωγής και εξασφαλίζουμε απόλυτως φυσικά προϊόντα .

Read More
img
Βραβευμένα

Τα προϊόντα μας βραβεύονται καθημέρινά από την προτίμηση του αγοραστικού κοινού.

Read More
ctm
Ομάδα 120
ctm
Στρέμματα 12000
ctm
Πελάτες 3850
ctm
Χρόνια λειτουργίας 40
Χαρακτηριστικά

Προσφέρουμε υπηρεσίες με αξία!

Οι υπηρεσίες μας στοχεύουν τον άνθρωπο και τις ανάγκες του. Ρωτήστε μας σχετικά.

icon01
Τυποποίηση προϊόντων

Τυποποιούμε προϊόντα σε άριστες συνθήκες για τα δικά μας brands αλλά και για private labels.

icon01
Υγειινά τρόφιμα

Καταβάλλουμε μεγάλη προσπάθεια να εξασφαλίζουμε υγειινές τροφές για τα προϊόντα μας.

icon01
Ασφάλεια σε όλα τα στάδια παραγωγής

Με πιστοποιήσεις EN ISO 9001:2015 και EN ISO 22000:2018 εξασφαλίζουμε ασφάλεια και σταθερότητα όλων των διαδικασιών μας.

icon01
Ρύζια, Όσπρια, Σιτάρι, Ελιές, Ζυμαρικά

Η γκάμα μας εμπλουτίζεται συνεχώς με σκοπό να ικανοποιούνται οι πελάτες μας στο έπακρο.

icon01
24X7 Υποστήριξη

Είμαστε κοντά σας συνεχώς με ανώτερη υποστήριξη σε όλα τα επίπεδα, εμπιστευθείτε μας.

Watch Us

Παρακολουθήστε την συνέντευξη μας στην ΕΞΠΟΤΡΟΦ - The Greek Fine Food Exhibition

  • Συνέντευξη στον Γενικό Διευθυντή Θάνο Ψηλιούρη και στην Υπεύθυνη Ποιοτικού Ελέγχου Έμυ Κοντοζίδου της εταιρίας ΑΓΡΟΤΥΠ στο πλαίσιο εκδηλώσεων της 11ης ΕΞΠΟΤΡΟΦ 1-3 Φεβρουαρίου 2025 στο ΜΕΚ ΠΑΙΑΝΙΑΣ.
  • Η ποιότητα είναι ο γνώμονας που καθιστά τα προιόντα μας στην κορυφή των επιλογών των πελατών μας.
  • Οι εργαστηριακοί μας έλεγχοι εξασφαλίζουν την σταθερή υψηλή ποιότητα των προιόντων.
Τα Προιόντα μας

Δείτε τα brands μας

FAQ

Ερωτήσεις - Απαντήσεις

Τα προιόντα μας κυρίως διοχετευονται στην Ελληνική αγορά μέσω των supermarkets αλλά και στην Horeca με τις επαγγελματικές συσκευασίες

Τα προϊόντα Catering - Horeca έχουν συσκευασίες 5, 10, 15, 20, 25 κιλών

Η ΑΓΡΟΤΥΠ εξάγει σε πάνω από 10 χώρες

Φυσικά και θα ήταν χαρά μας όποιος έχει εμπειρία στο αντικείμενό μας και θέλει να εργαστεί να μην διστάσει να επικοινωνήσει!
News

Τελευταία Νέα & Blog

Ελληνικά Όσπρια: Η Βάση μιας Υγιεινής Διατροφής και Ηθικής Κατανάλωσης

Εισαγωγή: Η Κληρονομιά των Ελληνικών Οσπρίων

Στη σύγχρονη εποχή, όπου η υγιεινή διατροφή αποτελεί πρωταρχικό στόχο για πολλούς, τα Ελληνικά όσπρια ξεχωρίζουν για τη θρεπτική τους αξία και την ποιότητά τους. Ως παραγωγοί και συσκευαστές, δίνουμε προσοχή σε κάθε λεπτομέρεια, ώστε να προσφέρουμε εκλεκτά και ποιοτικά προϊόντα της μάνας γης, που συμβάλλουν καθημερινά στη σωστή διατροφή της ελληνικής και όχι μόνο οικογένειας. Η Ελλάδα, με το μοναδικό της κλίμα και την πλούσια γεωργική παράδοση, καλλιεργεί όσπρια που θεωρούνται από τα καλύτερα παγκοσμίως, χάρη στην ένταση του ηλίου και τις βροχές που ευνοούν την ανάπτυξή τους.

Τα Ελληνικά όσπρια, όπως φακές, ρεβύθια, φασόλια και μαυρομάτικα, αποτελούν βασικά συστατικά της μεσογειακής διατροφής, γνωστής για τα οφέλη της στην υγεία. Παράλληλα, προϊόντα όπως ρύζι και ελιές συμπληρώνουν μια ισορροπημένη διατροφή, ενισχύοντας την ποιότητα ζωής των καταναλωτών. Σύμφωνα με έρευνες, οι χώρες που ακολουθούν τη μεσογειακή δίαιτα έχουν χαμηλότερα ποσοστά χρόνιων ασθενειών, όπως διαβήτη και καρδιαγγειακές παθήσεις.

Η Σημασία των Ελληνικών Οσπρίων στη Σύγχρονη Διατροφή

Τα Ελληνικά όσπρια είναι πλούσια σε πρωτεΐνες, φυτικές ίνες, σιδήρο και άλλα βασικά θρεπτικά συστατικά. Είναι ιδανικά για:

Η κατανάλωση Ελληνικών οσπρίων συνδέεται με μειωμένο κίνδυνο καρδιαγγειακών παθήσεων, βελτιωμένη πέψη και ενισχυμένο ανοσοποιητικό σύστημα. Μελέτες δείχνουν ότι η τακτική κατανάλωση όσπριων μπορεί να μειώσει τα επίπεδα LDL (κακής χοληστερόλης) έως και 10%.

Ιστορική Αναδρομή: Τα Όσπρια στην Αρχαία Ελλάδα

Τα όσπρια καλλιεργούνταν στην Ελλάδα από την αρχαιότητα. Ο Θεόφραστος (371-287 π.Χ.) αναφέρει λεπτομερώς τις τεχνικές καλλιέργειας φακών και ρεβιθιών. Στην Οδύσσεια, ο Οδυσσέας τρώει φακές στην αυλή του Εύμαιου, ενώ οι αρχαίοι Ολυμπιονίκες τρέφονταν με ειδικές διατροφές βασισμένες σε όσπρια για αντοχή.

Το Ρόλο του Ρυζιού και των Ελιών στην Ελληνική Διατροφή

Εκτός από τα Ελληνικά όσπρια, το ρύζι αποτελεί βασικό συστατικό στην ελληνική κουζίνα. Είναι εύκολο στη μαγειρική, ευέλικτο και προσφέρει ενέργεια χωρίς να περιέχει κορεσμένα λιπαρά. Το ελληνικό ρύζι (ειδικά οι ποικιλίες από τη Σερρών και τη Θεσσαλία) έχει χαμηλότερο περιεχόμενο αρσενικού σε σύγκριση με εισαγόμενα, λόγω αυστηρών ελέγχων.

Οι ελιές, από την άλλη πλευρά, είναι σύμβολο της μεσογειακής διατροφής. Πλούσιες σε αντιοξειδωτικά (όπως η ολεουροπεΐνη) και υγιή λιπαρά (μονοακόρεστα λιπαρά οξέα), οι ελληνικές ελιές προσφέρουν μια γευστική έκρηξη που συμπληρώνει πιάτα με Ελληνικά όσπρια και ρύζι, δημιουργώντας ισορροπημένα γευματικά εμπειρίες. Οι κορυφαίες ποικιλίες (Καλαμών, Χαλκιδικής) έχουν προστατευόμενη γεωγραφική ένδειξη (ΠΓΕ).

Ποιότητα και Ελεγκτικές Διαδικασίες: Από το Χωράφι στο Τραπέζι

Για να διασφαλίσουμε ότι τα προϊόντα μας πληρούν τα υψηλότερα στάνταρτ, ακολουθούμε αυστηρές προδιαγραφές σε όλη τη διαδικασία παραγωγής και συσκευασίας. Αυτό περιλαμβάνει:

Βιώσιμη Καλλιέργεια και Περιβαλλοντική Ευθύνη

Στηρίζουμε μεθόδους αειφόρου γεωργίας:

Εφαρμογές στον Τομέα Horeca: Από Ταβέρνες έως Γουρμετέριες

Για επαγγελματίες της εστίασης (Horeca), η προσφορά μας περιλαμβάνει Ελληνικά όσπρια, ρύζι και ελιές που μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε:

Η ποιότητα των προϊόντων μας εξασφαλίζει ικανοποιημένους πελάτες και επαναλαμβανόμενες παραγγελίες. Παρέχουμε επαγγελματικές συμβουλές για μενού και εφαρμογές, με βάση δεδομένα κόστους/απόδοσης.

Παραδείγματα Συνταγών για Επαγγελματίες

  1. Φακές με σπανακι και φέτα: 300g ελληνικές φακές, 200g άγρια σπανακιά, 100g φέτα PDO, ελαιόλαδο Κρήτης.
  2. Ρύζι με θαλασσινά και ελιές: Καστανό ρύζι Σερρών, μύδια, χταπόδι, ελιές Θρουμπες.

Συμπέρασμα: Μια Διατροφική Κληρονομιά για το Μέλλον

Τα Ελληνικά όσπρια, σε συνδυασμό με ρύζι και ελιές, αποτελούν τη βάση μιας υγιεινής και ισορροπημένης διατροφής. Με στόχο την προώθηση της ελληνικής γαστρονομίας και της καλής διατροφής, συνεχίζουμε να παράγουμε και να συσκευάζουμε εξαιρετικά τρόφιμα, πιστεύοντας ότι η ποιότητα ξεκινά από τη στιγμή της σποράς και φθάνει μέχρι το τραπέζι σας.

Επιλέγοντας τα προϊόντα μας, επιλέγετε:

Ανακαλύψτε τη διαφορά των αυθεντικών Ελληνικών προϊόντων Αγροτυπ – μια επένδυση στη δική σας ευεξία και στο περιβάλλον!