Παραγωγός

εν σπορά

Ρύζι Γλασέ

Το ρύζι γλασέ είναι μια ιδιαίτερη ποικιλία ρυζιού με στρογγυλό, λείο και ελαφρώς διαφανές κόκκο, που ξεχωρίζει για την κολλώδη υφή του όταν μαγειρεύεται.

Ρύζι Καρολίνα

Το ρύζι Καρολίνα είναι μια ελληνική ποικιλία ρυζιού με μακρύστρογγυλους κόκκους και απαλή υφή, γνωστό για την ικανότητά του να απορροφά υγρά.

ΚΡΟΥΑΣΑΝ CS6

Ρύζι Νυχάκι

Το ρύζι Νυχάκι είναι μια ελληνική ποικιλία με μακρύ και λεπτό κόκκο, που θυμίζει το σχήμα νυχιού – απ’ όπου και το όνομά του.

Ρύζι Μπονετ

Το ρύζι Μπονέτ είναι ελληνικό μακρύκοκκο ρύζι, ιδανικό για σπυρωτό πιλάφι.

Φασόλια Μπαρμπούνια

Τα φασόλια μπαρμπούνια, γνωστά και ως ροζ φασόλια ή μπαρμπούνια Πρεσπών, είναι μια ξεχωριστή ποικιλία μεσαίου μεγέθους φασολιών με χαρακτηριστικό ροζ-κόκκινο χρώμα και απαλή υφή.

ΚΡΟΥΑΣΑΝ CS6

Φασόλια Μαυρομάτικα

Μια ιδιαίτερη ποικιλία λευκών φασολιών με μαύρο "μάτι" στο κέντρο. Είναι πιο μικρά και πιο ευκολοχώνευτα από τα άλλα φασόλια, ενώ μαγειρεύονται γρήγορα και ταιριάζουν ιδανικά σε σαλάτες και λαδερά πιάτα.

Φασόλια Χονδρα

είναι μια δημοφιλής ποικιλία λευκών φασολιών μεγάλου μεγέθους που καλλιεργούνται κυρίως στη Φλώρινα, Καστοριά και Πρέσπες.

Φασόλια Μέτρια

Τα φασόλια μέτρια είναι μια δημοφιλής ποικιλία λευκών φασολιών μεσαίου μεγέθους, που συνδυάζουν τέλεια την τρυφερή υφή με την πλούσια γεύση.

ΚΡΟΥΑΣΑΝ CS6

Φασόλια Γίγαντες

Τα φασόλια γίγαντες είναι μια εκλεκτή ελληνική ποικιλία λευκών φασολιών, γνωστά για το μεγάλο τους μέγεθος και την εξαιρετικά βουτυρένια, μαλακή υφή τους όταν μαγειρευτούν.

Φακές Χονδρές

Οι φακές χονδρές είναι μια παραδοσιακή ποικιλία ελληνικών φακών. Χρησιμοποιούνται κυρίως σε σούπες, αλλά και σε σαλάτες, πιάτα φούρνου ή βραστά με λαχανικά.

Φακές Ψιλές

Μία από τις πιο διαδεδομένες ποικιλίες φακής και χρησιμοποιούνται κυρίως για φακόσουπα, αλλά και σε σαλάτες ή λαδερά.σαλάτες και χούμους.

ΚΡΟΥΑΣΑΝ CS6

Φάβα Κίτρινη

Η φάβα κίτρινη είναι ένα από τα πιο χαρακτηριστικά ελληνικά όσπρια, και παρόλο που πολλοί τη συγχέουν με τις φακές, δεν είναι φακή! Χρησιμοποιείται κυρίως για πουρέ, δηλαδή την αγαπημένη φάβα Σαντορίνης.

Σιτάρι Αποφλοιωμένο

είναι ολικής αλέσεως δημητριακό, από το οποίο έχει αφαιρεθεί μόνο ο εξωτερικός φλοιός (όχι το πίτουρο ή το φύτρο). Είναι πλούσιο σε φυτικές ίνες και εξαιρετικό για παραδοσιακές συνταγές

Ρεβύθια Χονδρά

Παραδοσιακή, ελληνική ποικιλία μεγαλόσπερμων ρεβυθιών, γνωστή για την πλούσια γεύση και τη γεμάτη υφή που δίνουν σε σούπες και φούρνου φαγητά. Είναι ιδανικά για ρεβυθάδες, σαλάτες και χούμους.