Ελλήνων Σπορά

εν σπορά

ΕΛ. ΣΠΟΡΑ ΓΛΑΣΕ

Ρύζι Γλασέ

Το ρύζι γλασέ είναι μια ιδιαίτερη ποικιλία ρυζιού με στρογγυλό, λείο και ελαφρώς διαφανές κόκκο, που ξεχωρίζει για την κολλώδη υφή του όταν μαγειρεύεται.

Ρύζι Καρολίνα

Το ρύζι Καρολίνα είναι μια ελληνική ποικιλία ρυζιού με μακρύστρογγυλους κόκκους και απαλή υφή, γνωστό για την ικανότητά του να απορροφά υγρά.

Ρύζι Νυχάκι

Το ρύζι Νυχάκι είναι μια ελληνική ποικιλία με μακρύ και λεπτό κόκκο, που θυμίζει το σχήμα νυχιού – απ’ όπου και το όνομά του.

ΕΛ. ΣΠΟΡΑ ΡΥΖΙ ΚΑΣΤΑΝΟ

Ρύζι Καστανό

Το καστανό ρύζι είναι μια πιο ανεπεξέργαστη μορφή ρυζιού σε σχέση με το λευκό, καθώς διατηρεί το πίτουρο και το φύτρο του σπόρου.

Ρύζι Μπονετ

Το ρύζι Μπονέτ είναι ελληνικό μακρύκοκκο ρύζι, ιδανικό για σπυρωτό πιλάφι.

Ρύζι Μπλου Ροζ

Είναι ένα είδος μεσόκοκκου ελληνικού ρυζιού, ιδιαίτερα γνωστό για τη χρήση του σε γεμιστά, ντολμαδάκια, σούπες και ριζότο.

ΕΛ. ΣΠΟΡΑ ΓΙΓΑΝΤΕΣ

Φασόλια Γίγαντες

Τα φασόλια γίγαντες είναι μια εκλεκτή ελληνική ποικιλία λευκών φασολιών, γνωστά για το μεγάλο τους μέγεθος και την εξαιρετικά βουτυρένια, μαλακή υφή τους όταν μαγειρευτούν.

Φασόλια Χοντρά

είναι μια δημοφιλής ποικιλία λευκών φασολιών μεγάλου μεγέθους που καλλιεργούνται κυρίως στη Φλώρινα, Καστοριά και Πρέσπες.

Φασόλια Μέτρια

Τα φασόλια μέτρια είναι μια δημοφιλής ποικιλία λευκών φασολιών μεσαίου μεγέθους, που συνδυάζουν τέλεια την τρυφερή υφή με την πλούσια γεύση.

ΕΛ. ΣΠΟΡΑ ΦΑΚΕΣ ΨΙΛΕΣ

Φακές Ψιλές

Μία από τις πιο διαδεδομένες ποικιλίες φακής και χρησιμοποιούνται κυρίως για φακόσουπα, αλλά και σε σαλάτες ή λαδερά.

Ρεβύθια Χοντρά

Παραδοσιακή, ελληνική ποικιλία μεγαλόσπερμων ρεβυθιών, γνωστή για την πλούσια γεύση και τη γεμάτη υφή που δίνουν σε σούπες και φούρνου φαγητά. Είναι ιδανικά για ρεβυθάδες, σαλάτες και χούμους.